top of page

Ihastu joogaan -tutustumispäivät

Tule tutustumaan eri tunteihimme vaivattomasti 10 euron kertamaksulla - näin voit tehdä helpommin päätöksen siitä mitkä kevään kursseista ja työpajoista sopii juuri sinulle. 

Ilmoittautuminen ajanvarauksen kautta - tuntikuvaukset löydät tältä sivulta aikataulun jälkeen.Torstai 4.1.2024
15.30-16.30 Astangan alkeet
Ohjaaja Katja Malinen
17.00-18.00 Shaktajooga
Ohjaaja Johanna Myllymäki

 


Lauantai 6.1.2024
10.00-11.00 Astangan alkeisjatko/jatko
Ohjaaja Satu Malinen

11.30-12.30 Lempeää joogaa selälle 

Ohjaaja Ammeri Kankaisto
13-14 Rauhoittava yin 

Ohjaaja Ammeri Kankaisto
14.30-15.30 Qigong työpajan näyte
Ohjaaja Kaisa Lehtipuro
16-17 Rentouttava äänimatka
Ohjaaja Niina Mönkkönen


Lauantai 3.2.2022
13.00-14.00 Palauttava iltajooga: Hatha ja äänimaljat

Ohjaaja Marianne Ruhanen

14.30-15.30 Flowjooga - voimaa ja liikkuvuutta kevääseen
Ohjaaja Eveliina Sivonen
16.00-17.00 Restoratiivinen jooga & äänimaljat

Ohjaaja Eveliina Sivonen

17.30-18.30 Shaktajooga 
Ohjaaja Johanna Myllymäki

Astangan alkeet

Tule harjoittelemaan astangajoogaa rauhallisesti etenevään tahtiin tässä suljetussa ryhmässä. Opit astangajoogan alkeisharjoituksen, jonka tekemistä voit jatkaa kotona omassa arjessasi. Tunnit sisältävät asanaharjoittelun lisäksi rentoutus- ja tietoisuusharjoituksia, joogafilosofiaa ja mantroja. Kurssi lähtee liikkeelle hengityksen harjoittelusta ja etenee hengityksen ja liikkeen yhdistämiseen astanga vinyasa-menetelmän mukaisesti. Tämä kurssi sopii on sinulle, jolle astangajoogan harjoittelu on uutta, tai jos haluat kerrata aiemmin oppimaasi ja tehdä lyhyttä mutta kokonaisvaltaista kehollista harjoitusta ohjatusti. Kehollinen harjoitus herättää energiamme liikkeelle ja rentoutuminen harjoituksen jälkeen saattaa keho-mielen uuteen tasapainoon. Ohjaaja Katja Malinen.

Shaktajooga

Shaktajooga on autenttinen ja lempeä suoritusvapaa harjoitus, joka hoitaa ihmistä rentoutuksen kautta. Sen juuret ovat tuhansia vuotta vanhassa intialaisessa Kaula-traditiossa joka on onnistunut säilyttämään kokonaisen joogan tieteen joka tarjotaan joogatunneilla ilman muutoksia.
Käymme läpi Shaktajoogan harjoitukselle keskeisiä aiheita kuten suoritusvapaus, asana, hermosto ja stressi sekä sivuamme traditionaalisen ja modernin joogan eroja. Lisäksi teemme Shakta Flow harjoituksen.
Sopii niin vasta-alkajille kuin aiemmin jooganneille. Jokainen tekee harjoitustaan omista lähtökohdista käsin, tule siis sellaisena kuin olet. Pysähdy. Rentoudu. Nauti.
Ohjaajana Johanna Myllymäki.

 

Astangan alkeisjatko/jatko
Tule harjoittelemaan astangajoogaa rauhallisesti etenevään tahtiin tässä suljetussa ryhmässä. Opit astangajoogan alkeisharjoituksen, jonka tekemistä voit jatkaa kotona omassa arjessasi. Tunnit sisältävät asanaharjoittelun lisäksi rentoutus- ja tietoisuusharjoituksia, joogafilosofiaa ja mantroja. Kurssi lähtee liikkeelle hengityksen harjoittelusta ja etenee hengityksen ja liikkeen yhdistämiseen astanga vinyasa-menetelmän mukaisesti. Tämä kurssi sopii on sinulle, jolle astangajoogan harjoittelu on uutta, tai jos haluat kerrata aiemmin oppimaasi ja tehdä lyhyttä mutta kokonaisvaltaista kehollista harjoitusta ohjatusti. Ohjaaja Satu Malinen.

 

Flowjooga - voimaa ja liikkuvuutta kevääseen

Lähde mukaan 10 kerran joogamatkalle, jossa tutustutaan asanaharjoitukseen kokonaisvaltaisesti. Tunneilla harjoitellaan asanoiden linjauksia, sekä liikkeen ja hengityksen yhdistämistä rauhalliseen tahtiin. Tutkimme miten löytää pehmeys ja helppous liikkeeseen. Etenemme rauhallisesti kohti energisoivaa flowharjoitusta, sekä myös pysähdymme meditatiivisiin asanoihin. Tunnellla pääset siis kehittämään monipuolisesti voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa läpi kevään. Kurssilta saat mukaan monipuolisen harjoituksen, sekä vinkkejä kehon ja mielen hyvinvointiin, joita voit hyödyntää arjessasi. Asanaharjoituksessa liikumme lattiatason ja seisomaasanoiden välillä koko kehoa vahvistaen, joten perusliikkuvuus on suositeltavaa, mutta aiempaa kokemusta et tarvitse.

Sopii syksyn Joogan alkeiskurssin käynneille tai kenelle vain kuka haluaa tuoda uutta haastetta omaan keholliseen harjoitukseen vaikka jooga ei olisi aiemmin tuttua. Opit luomaan turvallisen harjoituksen oman kehon rajoja kuunnellen. 

Ohjaaja Eveliina Sivonen.

Restoratiivinen jooga & äänimaljat

Lepo ja palautuminen ovat tärkeä osa tasapainoista harjoittelua, sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Restoratiivisessa joogassa pyritään syvään rentoutumiseen, jonka myötä keho saa vapautua jännityksestä ja stressistä. Sisältää äänimaljarentoutusta.

Tällä kurssilla tehdään restoratiivisen ja yinjoogan maailmasta tuttuja pitkiä asanoita, joilla edistetään liikkuvuutta, palautumista ja kehomielen tasapainoa. Yin asanat tuo vähän haastetta harjoitukseen ja restoratiiviset asennot tuetaan apuvälineillä niin, että niissä on mahdollisimman helppo rentoutua. Tunnin lopuksi pääset nauttimaan äänikulhoista. Tuntia ei toteuteta etänä sillä läsnäolo tilassa ja apuvälineet tukee harjoitusta. Lisäksi joillain tunneilla teemme myös harjoituksen parin kanssa, jossa kosketus auttaa kehoa laskemaan irti jännityksestä. Yin ja restoratiivinen tarjoaa lempeää itsehoivaa hektisen arjen keskellä ja hiljentää ajatustenvirtaa - tule mukaan oppimaan levon ja rauhoittumisen tärkeä taito! Kurssi sopii kaikille. Ohjaaja Eveliina Sivonen. Huom. Mukaan tarvitset pari vilttiä joita käytetään apuvälineinä

Miesten jooga - kehonhuoltoa ja liikkuvuutta
Miesten omalla tunnilla syvennytään kahteen pääteemaan: 1) stressinpoistoon ja rentoutumiseen, mutta myös 2) kehonhuoltoon ja liikkuvuuteen. Tuntien rakenne on tuttu – aloitetaan usein lämmittelyllä, edetään dynaamisempaan osuuteen ja lopuksi tehdään loppurentoutus. Osallistuminen ei edellytä mitään tietoja tai kokemusta joogasta, näille tunneille saa tulla vaikkei taipuisikaan omasta mielestään mihinkään suuntaan! Paikan päällä on myös valmiina kaikki tarvittavat välineet ja matot, eli varusteeksi riittää rennot vaatteet päälle. Tervetuloa rohkeasti mukaan! Ohjaajana Jonna Ekroos.

Lempeää joogaa selälle

Tervetuloa mukaan joogatunnille, jossa päähuomio on selän hyvinvoinnissa, jumien helpottamisessa ja lempeän voimistavissa liikeradoissa - mutta myös rentoutumisessa ja rauhoittumisessa.

Teemme rauhallisesti hengityksen tahdissa tahdissa esimerkiksi lämmittäviä liikesarjoja, lonkan avauksia, selän kiertoja, tasapainoliikkeitä sekä keskivartalon voimaa kehittäviä asanoita. Tahti on siis rauhallinen mutta samalla voimistava. Harjoitukset tuovat liikkuvuutta selkärangalle ja niska-hartia-alueelle ja parantavat ryhtiä. Vahvistamme myös keskivartalon ja jalkojen lihaksia, joiden tuki on tärkeä selän hyvinvoinnille. Tunti päättyy aina loppurentoutukseen. Tunti sopii kaikille, niin vasta-alkajille kuin pitkään joogaa harrastaneille. Apuna käytetään bolstereita, joogatiiliä ja vöitä. Ohjaajana Ammeri Kankaisto.

Rauhoittava yin 
Lähde mukaan yinjoogatunnille, joka antaa mahdollisuuden rauhoittua ja hiljentyä kiireisen arjen keskellä, mutta myös sukeltaa oman kehomme äärelle entistä syvemmin.
Yinjooga aktivoi parasympaattista hermostoamme, joka rauhoittaa mieltä, hidastaa sykettä ja vähentää stressiä antaen keholle mahdollisuuden levätä ja eheytyä. Passiiviset jooga-asennot tehdään pääasiassa istuallaan tai makuulla, ja lempeissä asennoissa viivytään 2-10 minuuttia, jotta voimme pysähtyä ja rauhoittua vähitellen. Apuna käytetään bolstereita, joogatiiliä ja vöitä, jotta asennoista muodostuu turvallisia ja niissä on mahdollista rentoutua.
Jokaisella yintunnilla on oma teemansa, johon syvennytään, kuten hermoston rauhoittuminen, kehon avaaminen ja suoliston tasapainottaminen. Yinjooga on myös hyvä palauttava harjoitus muun liikunnan rinnalle ja se vaikuttaa lihaksiston lisäksi myös fasciaan, niveliin ja jänteisiin. Tämä tunti on erinomainen apu stressinhallintaan ja palautumiseen, tervetuloa! Tunnin ohjaa Ammeri Kankaisto. Suosittelemme ottamaan oman viltin ja maton mukaan, mutta niitä voi tarvittaessa lainata myös studioltamme.

Palauttava jooga: hatha ja äänimaljatLempeä hathajoogatunti, joka rentouttaa kehon ja rauhoittaa mielen viikon päätteeksi. Tunti aloitetaan kehoa pehmentävällä joogaharjoituksella sekä hengitysharjoituksilla, joiden jälkeen jatkamme syvärentoutumalla tiibetiläisten äänimaljojen tahtiin. Äänimaljojen soinnut värähtelevät kaikkialla kehossa luoden syvän rentoutuksen tilan, jossa stressi ja jännitys vähenevät ja parasympaattinen hermosto aktivoituu. Tunti sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille joogaajille. Tunnin ohjaa Marianne Ruhanen. 

Rentouttava äänimatka 
Rentouttavan äänimatkan näytetunti pitää sisällään lempeän kehoon laskeutumisharjoituksen sekä hoitavan, syvärentouttavan äänimatkan. Harmonisoiva äänimatka koostuu värähtelyä nostattavista ja puhdistavista soittimista sekä luonnonläheisestä, mantramaisemasta runolaulusta.
Äänimatkan aikana pääset juurtumaan kehosi äärelle sekä päästämään hetkeksi irti mielesi liikkeistä. Kokemus on elvyttävä, voimaannuttava ja luovuutta herättelevä.
Ohjaajana äänimatkalla toimii muusikko ja hyvinvointiyrittäjä Niina Mönkkönen.

Qigong Flow työpajan näyte

Qigong Flow tunnin tavoite on mielen ja kehon tasapaino ja hyvinvointi.  Qigongissä yhdistetään hitaat liikkeet, hengitys ja mielikuvat. Tunnilla herätetään kehon qi eli elämänenergia, poistetaan energiatuloksia ja parannetaan energian virtausta kehossa. Oppilaat ovat kommentoineet: Ihana, rauhallinen olo tunnin jälkeen. Ohjaaja Kaisa Lehtipuro

Näyttökuva 2022-8-11 kello 14.08_edited.jpg
bottom of page