top of page

Ihastu joogaan viikot 22.8.- 1.9.2022

Ihastu joogaan viikot 22.8.- 1.9.2022 - tutustu syksyn joogatunteihin 10 euron tuntihintaan.


Tule tutustumaan eri joogatunteihimme vaivattomasti kertamaksulla - näin voit tehdä helpommin päätöksen siitä mikä syksyn kursseista sopii juuri sinulle.
Näillä viikoilla pääset tutustumaan myös meidän kahteen syksyn työpajaan, Jooga nidraan ja Rentouttavaan äänimatkaan. Varaa paikkasi nyt ja ihastu joogaan!

Huom. tunnit on muokattu yhden tunnin pituisiksi tutustumistunneiksi.

Ilmoittautuminen tästä - muistathan valita tunnit välilehden - tuntikuvaukset löydät tältä sivulta aikataulun jälkeen.


Viikko 1:
Ma 22.8.2022
16.30 Astangan alkeisjatko/jatko (60 min)
Ohjaaja Satu Malinen

18.00 Astangan alkeet (60 min) 

Ohjaaja Satu Malinen
Ti 23.8.2022
16.30 Joogan alkeiskurssi - tasapainoa arkeen (60 min)
Ohjaaja Eveliina Sivonen
18.00 Restoratiivinen jooga & äänimaljat (60 min) 

Ohjaaja Eveliina Sivonen
Ke 24.8.2022
17.00 Flow & Relax - vahvista ja helli selkää  (60 min) 

Ohjaaja Ammeri Kankaisto
18.30 Ammerin yin (60 min)

Ohjaaja Ammeri Kankaisto
To 25.8.2022
17.00 Jooga Nidra - Syksyn rentoutustyöpajaan tutustuminen (60 min)

Ohjaaja Satu Malinen
19.00 Rentouttava äänimatka - syksyn rentoutustyöpajaan tutustuminen (60 min)

Ohjaaja Niina Mönkkönen


Viikko 2:
Ma 29.8.2022
16.30 Astangan alkeisjatko/jatko (60 min)

Ohjaaja Satu Malinen
18.00 Astangan alkeet (60 min)

Ohjaaja Satu Malinen
Ti 30.8.2022
16.30 Joogan alkeiskurssi - tasapainoa arkeen (60 min)

Ohjaaja Eveliina Sivonen
18.00 Restoratiivinen jooga & äänimaljat (60 min) 

Ohjaaja Eveliina Sivonen
Ke 31.8.2022
17.00 Flow & Relax - vahvista ja helli selkää (60 min) 

Ohjaaja Ammeri Kankaisto
18.30 Ammerin yin (60 min)

Ohjaaja Ammeri Kankaisto
To 1.9.2022
16.30 Rentouttava Afterwork jooga - hyvällä ololla viikonloppuun (60 min)

Ohjaaja Jonna Ekroos
18.00 Lempeä hatha ja äänimaljat (60 min)

Ohjaaja Marianne Ruhanen

 

Astangan alkeisjatko/jatko (60 min)
Tule harjoittelemaan astangajoogaa rauhallisesti etenevään tahtiin tässä suljetussa ryhmässä. Opit astangajoogan alkeisharjoituksen, jonka tekemistä voit jatkaa kotona omassa arjessasi. Tunnit sisältävät asanaharjoittelun lisäksi rentoutus- ja tietoisuusharjoituksia, joogafilosofiaa ja mantroja. Kurssi lähtee liikkeelle hengityksen harjoittelusta ja etenee hengityksen ja liikkeen yhdistämiseen astanga vinyasa-menetelmän mukaisesti. Tämä kurssi sopii on sinulle, jolle astangajoogan harjoittelu on uutta, tai jos haluat kerrata aiemmin oppimaasi ja tehdä lyhyttä mutta kokonaisvaltaista kehollista harjoitusta ohjatusti. Ohjaaja Satu Malinen.

 

 

Astangan alkeet (60 min)

Tule harjoittelemaan astangajoogaa rauhallisesti etenevään tahtiin. Tunnit sisältävät asanaharjoittelun lisäksi rentoutus- ja tietoisuusharjoituksia, joogafilosofiaa ja mantroja. Tunti lähtee liikkeelle hengityksen harjoittelusta ja etenee hengityksen ja liikkeen yhdistämiseen astanga vinyasa-menetelmän mukaisesti. Tämä tunti sopii on sinulle, jolle astangajoogan harjoittelu on uutta, tai jos haluat kerrata aiemmin oppimaasi ja tehdä lyhyttä mutta kokonaisvaltaista kehollista harjoitusta ohjatusti.

Lähdemme liikkeelle rentoutumisesta ja hengityksen harjoittelusta. Opettelemme kuuntelemaan sitä, miten hengitämme ja mikä estää hengitystä kulkemaan vapaasti. Tunnistamme rentoutumisen eri vaiheita ja opettelemme keinoja rentouttaa kehoa ja mieltä. Ohjaaja Satu Malinen.

 

Joogan alkeiskurssi - tasapainoa arkeen (60 min)
Lähde mukaan joogamatkalle, jossa tutustutaan joogan maailmaan kokonaisvaltaisesti. Tunneilla harjoitellaan asanoiden linjauksia, sekä liikkeen ja hengityksen yhdistämistä rauhalliseen tahtiin. Tutkimme miten löytää pehmeys ja helppous liikkeeseen. Etenemme rauhallisesti kohti energisoivaa flowharjoitusta. Tunnilta saat mukaan monipuolisen harjoituksen, sekä vinkkejä kehon ja mielen hyvinvointiin, joita voit hyödyntää arjessasi. Pääset tutustumaan pranayama-hengitysharjoituksiin, sekä rauhoittumaan meditaation ja rentoutuksen myötä. Asanaharjoituksessa liikumme lattiatason ja seisomaasanoiden välillä koko kehoa vahvistaen, joten perusliikkuvuus on suositeltavaa, mutta aiempaa kokemusta et tarvitse.
Tämä kurssi sopii ensikertalaisille, sekä jo aiemmin jooganneille, jotka haluavat palata perusasioiden äärelle. Opit luomaan turvallisen harjoituksen oman kehon rajoja kuunnellen. Ohjaaja Eveliina Sivonen.

Restoratiivinen jooga & äänimaljat (60 min)

Lepo ja palautuminen ovat tärkeä osa tasapainoista harjoittelua, sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Restoratiivisessa joogassa pyritään syvään rentoutumiseen, jonka myötä keho saa vapautua jännityksestä ja stressistä. Sisältää äänimaljarentoutusta.

Tällä kurssilla tehdään restoratiivisen ja yinjoogan maailmasta tuttuja pitkiä asanoita, joilla edistetään liikkuvuutta, palautumista ja kehomielen tasapainoa. Yin asanat tuo vähän haastetta harjoitukseen ja restoratiiviset asennot tuetaan apuvälineillä niin, että niissä on mahdollisimman helppo rentoutua. Tunnin lopuksi pääset nauttimaan äänikulhoista. Tuntia ei toteuteta etänä sillä läsnäolo tilassa ja apuvälineet tukee harjoitusta. Lisäksi joillain tunneilla teemme myös harjoituksen parin kanssa, jossa kosketus auttaa kehoa laskemaan irti jännityksestä. Yin ja restoratiivinen tarjoaa lempeää itsehoivaa hektisen arjen keskellä ja hiljentää ajatustenvirtaa - tule mukaan oppimaan levon ja rauhoittumisen tärkeä taito! Kurssi sopii kaikille. Ohjaaja Eveliina Sivonen.

Huom. Mukaan tarvitset pari vilttiä joita käytetään apuvälineinä

Miesten jooga - kehonhuoltoa ja liikkuvuutta (60 min)
Miesten omalla tunnilla syvennytään kahteen pääteemaan: 1) stressinpoistoon ja rentoutumiseen, mutta myös 2) kehonhuoltoon ja liikkuvuuteen.
Tuntien rakenne on tuttu – aloitetaan usein lämmittelyllä, edetään dynaamisempaan osuuteen ja lopuksi tehdään loppurentoutus.
Osallistuminen ei edellytä mitään tietoja tai kokemusta joogasta, näille tunneille saa tulla vaikkei taipuisikaan omasta mielestään mihinkään suuntaan! Paikan päällä on myös valmiina kaikki tarvittavat välineet ja matot, eli varusteeksi riittää rennot vaatteet päälle. Tervetuloa rohkeasti mukaan! Ohjaajana Jonna Ekroos.

Flow & Relax - vahvista ja helli selkää (60 min)
Tunnilla tehdään lempeästi mutta tehokkaasti kehoa ja erityisesti keskivartalon tukilihaksia vahvistavia, hengityksen tahtiin virtaavia liikkeitä ja lopuksi syvempiä rentouttavia venytyksiä.
Tunnin aikana keskitytään hakemaan lihaskuntoa, liikkuvuutta, tasapainoa ja terveyttä koko kehoon, erityishuomio selän ja keskivartalon hyvinvoinnissa. Teemme rauhallisesti hengityksen tahdissa tahdissa esimerkiksi lämmittäviä liikesarjoja, lonkan avauksia, selän kiertoja, tasapainoliikkeitä sekä keskivartalon voimaa kehittäviä asanoita. Tunti päättyy aina syvempiin rentouttaviin venytyksiin ja loppurentoutukseen.
Ohjaajana Ammeri Kankaisto. Suosittelemme ottamaan oman viltin ja maton mukaan, mutta niitä voi tarvittaessa lainata myös studioltamme.

Ammerin yin (60 min)
Lähde mukaan yinjoogatunnille, joka antaa mahdollisuuden rauhoittua ja hiljentyä kiireisen arjen keskellä, mutta myös sukeltaa oman kehomme äärelle entistä syvemmin.
Yinjooga aktivoi parasympaattista hermostoamme, joka rauhoittaa mieltä, hidastaa sykettä ja vähentää stressiä antaen keholle mahdollisuuden levätä ja eheytyä. Passiiviset jooga-asennot tehdään pääasiassa istuallaan tai makuulla, ja lempeissä asennoissa viivytään 2-10 minuuttia, jotta voimme pysähtyä ja rauhoittua vähitellen. Apuna käytetään bolstereita, joogatiiliä ja vöitä, jotta asennoista muodostuu turvallisia ja niissä on mahdollista rentoutua.
Jokaisella yintunnilla on oma teemansa, johon syvennytään, kuten hermoston rauhoittuminen, kehon avaaminen ja suoliston tasapainottaminen. Yinjooga on myös hyvä palauttava harjoitus muun liikunnan rinnalle ja se vaikuttaa lihaksiston lisäksi myös fasciaan, niveliin ja jänteisiin. Tämä keskiviikon tunti on erinomainen apu stressinhallintaan ja palautumiseen, tervetuloa! Tunnin ohjaa Ammeri Kankaisto. Suosittelemme ottamaan oman viltin ja maton mukaan, mutta niitä voi tarvittaessa lainata myös studioltamme.

Jooga nidra (60 min)
Tutustu syksyn Jooga nidra aiheiseen työpajaan!
Jooga nidra on meditaation kaltainen syvä tila. Rentoutus tehdään selinmakuulla lattialla. Rentoutuminen Jooga nidrassa on syvemmällä tasolla, mitä normaalissa nukkumisessa tai levossa. Se on erinomainen lääke stressiin ja apu kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen arjessa.
Harjoituksen jälkeen olo on rauhallinen mutta virkistynyt. Tunti käy hyvin myös ensikertalaisille, tervetuloa tutustumaan!
Ohjaajana Satu Malinen.

Rentouttava äänimatka
Rentouttavan äänimatkan näytetunti pitää sisällään lempeän kehoon laskeutumisharjoituksen sekä hoitavan, syvärentouttavan äänimatkan.
Harmonisoiva äänimatka koostuu värähtelyä nostattavista ja puhdistavista soittimista sekä luonnonläheisestä, mantramaisemasta runolaulusta.
Äänimatkan aikana pääset juurtumaan kehosi äärelle sekä päästämään hetkeksi irti mielesi liikkeistä. Kokemus on elvyttävä, voimaannuttava ja luovuutta herättelevä.
Ohjaajana äänimatkalla toimii muusikko ja hyvinvointiyrittäjä Niina Mönkkönen.

 

Lempeä afterwork jooga

Tervetuloa lempeään afterwork joogaan! Tällä tunnilla rauhoitumme ja rentoudumme lempeän joogan parissa ja elokuisen kesäillan valossa.
Aloitamme alkurentoutuksella ja kehoa rauhassa herätellen. Siirrymme hiljalleen harjoituksen liikkuvampaan osaan, jossa hengitys kuljettaa kehoa pehmeässä ja virtaavassa liikkeessä. Teemme avaavia ja yksinkertaisia liikkeitä. Loppuosassa syvennymme venyttämään kehon ja mielen kireyksiä pois pitkäkestoisilla asennoilla.
Tunti käy hyvin ensikertalaisillekin, ohjaajana Jonna Ekroos.
Pukeudu lämpimästi joustaviin vaatteisiin ja sukkiin.

Lempeä hatha ja äänimaljat (60 min)
Lempeä hathajoogatunti, joka rentouttaa kehon ja rauhoittaa mielen viikon päätteeksi. Tunti aloitetaan kehoa pehmentävällä joogaharjoituksella sekä hengitysharjoituksilla, joiden jälkeen jatkamme syvärentoutumalla tiibetiläisten äänimaljojen tahtiin. Äänimaljojen soinnut värähtelevät kaikkialla kehossa luoden syvän rentoutuksen tilan, jossa stressi ja jännitys vähenevät ja parasympaattinen hermosto aktivoituu. Tunti sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille joogaajille. Tunnin ohjaa Marianne Ruhanen. 

Näyttökuva 2022-8-11 kello 14.08_edited.jpg
bottom of page